BMW G 650 GS motor keren nan menawan

bmw-g-650-gs-4wBrothers & sisters…, kawan2 lagi ngomongin R15 yang menghebohkan, saya ngelamunin yang lain aja ah. Kalau lagi kumpul-kumpul sama teman ada yg bawa BMW 1200 GS yg gede saya sering mikir-mikir, motor ini ukurannya gede bener apa gak ada yg kecilan ya ukurannya. Kenapa saya berpikir begitu..? Ya karena kalau lihat ukuran yg bongsor begitu saya minder duluan. Ukuran tubuh saya tidak mengijinkan untuk cukup pede nunggangi motor tinggi bin gagah itu, udah pasti harus bawa dingklik hehe..

Browsing aja mbah google, ternyata ada juga motor BMW yang lebih kecil, baik itu ukuran mesin maupun ukuran body nya. Yuup, BMW G 650 GS motor dengan mesin tangguh yang konon kabarnya enak dipakai di jalanan aspal yang mulus maupun jalanan yg gronjalan ( gak mulus ). Mesinnya single cylinder, water-cooled, mampu memuntahkan tenaga 50HP pada kitiran 6,500 rpm dan torsi 60Nm pada 5,000 rpm. Mantaap kan..?

bmw-g-650-gs-2wHarganya, mahal pastinya..menurut info di luar sana siiy sekitar $ 7,850 murah ya….?? di luar sana, kalau di Indonesia ya pasti berlipat-dan-berlipat lagi wong orang Indonesia banyak duit.

Dibanding si Ninjo (Ninja 650) bobot motor ini jauh lebih ringan. Lha si Ninjo 209 kg beratnya, ini cuma 175 kg, jiaan siip tenan bro/sis..!! Untuk melibas jalanan Jakarta dan sekitarnya cocok niih.

bmw-g-650-gs-3wIni data komplit spesifikasi yg saya copy paste dari Topspeed.

Engine type Water-cooled, single-cylinder 4-stroke engine, four valves, two overhead camshafts, dry sump lubrication
Bore x stroke 100 mm x 83 mm
Capacity 652 cc
Rated output 50 hp (37 kW) at 6,500 rpm
Max. torque 44 lb/ft (60 Nm) at 5,000 rpm
Compression ratio 11.5 : 1
Mixture control / engine management Electronic intake pipe injection / BMW engine management, twin-spark ignition
Emission control Closed-loop 3-way catalytic converter, emission standard EU-3
Maximum speed 106 mph
Fuel consumption per 100 km at constant 90 km/h 74 mpg, at a constant 55 mph
Fuel type Unleaded regular
Alternator three-phase alternator 400 W
Battery 12 V / 12 Ah
Clutch Multiple-disc clutch in oil bath, mechanically operated
Gearbox Constant mesh 5-speed gearbox integrated into crankcase
Drive Endless O-ring chain with shock damping in rear wheel hub
Frame Bridge-type steel section frame with bolted-on rear section
Front wheel location / suspension Telescopic fork, Ø 41 mm, fork stabilizer
Rear wheel location / suspension Box-section steel dual swing arm, central spring strut operated by lever system, spring pre-load hydraulically adjustable (continuously variable) at handwheel, rebound damping adjustable
Suspension travel front / rear 6.7/6.5 inches (170 mm/165 mm); 5.5/5.1 inches (140 mm/130 mm) with lowered suspension
Wheelbase 58.2 inches (1,477 mm)
Castor 4.5 inches (113 mm)
Steering head angle 61.9°
Wheels Cast aluminum
Rim, front 2,50 x 19″
Rim, rear 3.50 x 17″
Tyres, front 110/80 R19 59V
Tyres, rear 140/80 R17 69V
Brake, front Single disc, diameter 300 mm, double-piston floating caliper
Brake, rear Single disc, diameter 240 mm, single-piston floating caliper
ABS STANDARD (can be switched off)
Length 85 inches (2,165 mm)
Width (incl. mirrors) 36 inches (920 mm)
Height (excl. mirrors) 55 inches (1,390 mm)
Seat height, unladen weight 31.5 inches Standard; variable seat heights available between 30.3 inches and 33.1 inches (available as accessories and/or factory options, see an authorized BMW Motorrad dealer)
Inner leg curve, unladen weight 71.3 inches Standard; variable inner leg curve (inseam) between 68.9 and 74.4 inches (seats available as accessories and/or factory options, see an authorized BMW Motorrad dealer)
Unladen weight, road ready, fully fuelled 1) 423 lbs (192 kg)
Dry weight 2) 386 lbs (175 kg)
Permitted total weight 838 lbs (380 kg)
Payload (with standard equipment) 415 lbs (188 kg)
Usable tank volume 3.7 gallons (14.0 liters)
Reserve Approx. 1 gallon (4.0 liters)
Price $7,850

About lexyleksono

A man from the country side of Jember - East Java, married and has one daughter. Love to travel, and to explore new things. I love motorcycles and photography. By writing in this blog simply I want to share my life journey with you all (i.e. traveling, photos, motorcycle touring, etc.). Thanks guys for visiting my blog, I hope you like it. Any comment is always welcomed. God bless you all..! Best regards, Lexy Leksono Email : lexy.leksono@yahoo.co.id or lexyleksono@gmail.com Phone : 08129668128 or 087877408314
This entry was posted in Motor, Motor Sport, Motor Touring, sport bike, Street bikes and tagged , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to BMW G 650 GS motor keren nan menawan

  1. mas huda says:

    cakep bener….

    orang tua mana sih yang g pengen anaknya bahagia

    http://bit.ly/1lEFnCN

    Like

  2. Rico Tangara says:

    keren sihh, habitat nih motor salah satunya di jalanan jkt yg banyak aspal berlubang + pd dibawa banjir2an..
    tp kok sy lbh kepincut CB500f y om?! hehe..

    Like

  3. cahyadip says:

    Kalau masuk sini jadi berapa ya? Kawasaki sedang ngasih diakon besar utk er6n mfg 2012…
    http://cahyadip.wordpress.com/2014/04/24/keuntungan-yamaha-yzf-r15-dengan-kubikasi-mesin-150cc/

    Like

  4. Bebekerz says:

    Body ringan, performance ok…
    Harganya yg nda oke.!
    Lah sy punyanya bebek… 😀
    KTM Duke 390 vs . . . . .

    Like

  5. Leopold S says:

    coba lihat juga mas Yamaha Tenere…
    gojag gajig YIMM mau masukin

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s